Du kan tage en pause fra studierne på Uldum Højskole. Vi kalder det et pitstop.

Tag et pusterum fra studierne (pitstop-ordningen)

Tag på Uldum Højskole med studierabat

Vi har på hvert hold en del elever, som holder pause eller orlov i et uddannelsesforløb. Højskoleopholdet bliver brugt til at tanke ny energi og viden. Til at opleve nogle måneders frirum i et livgivende fællesskab – langt væk fra eksamen, jobsamtaler, opgaveskrivning og hverdagens stress og jag.

På højskolen (gen)oplever du glæden, engagementet, fællesskabet, venskaberne, festerne, de spændende fag – og får nye perspektiver på livet.

Nedsat pris
Er du igang med en videregående uddannelse eller nyuddannet med videregående uddannelse, og har brug for en pause, kan du på Uldum højskole som udgangspunkt få rabat på 450 kr. om ugen, Du kan se vores priser her. Betingelsen for rabatten er, at du gennemfører et ophold på minimum 12 uger. Ring eller skriv til os og hør nærmere.

Der er et begrænset antal pladser på denne ordning, og derfor skal du inden du tilmelder dig skrive eller ringe til os.

PITSTOP-ORDNINGEN ER FOR:

Studerende der er i gang med en videregående uddannelse

Nyuddannede med videregående uddannelse

Unge som er ved at skifte mellem to videregående uddannelser

Kan jeg stadig tage orlov fra mit studie efter ”Fremdriftsreformen” er indført?

Det korte svar er ja. Der er stadig mulighed for at taget orlov fra dit studie. De enkelte uddannelsesinstitutioner har dog forskellige regler for orlov, og det er derfor en god idé at kontakte din studievejleder på din uddannelse. Vi har herunder samlet reglerne for universiteterne.

Pitstop-ordningen er naturligvis også åben for andre videregående uddannelser.

 

AALBORG UNIVERSITET
Her kan du søge om ubegrundet orlov i op til 12 måneder. Der er dog et par undtagelser. Du skal have bestået det første år af din uddannelse. Og du må heller ikke være i gang med specialet.

Læs mere her:
http://www.aau.dk/uddannelser/studievejledning/regler/orlov/ 

 

AARHUS UNIVERSITET
På Aarhus Universitet skal du begrunde din orlov. Det vil i praksis sige at du skal have en lægeerklæring på at du fx har stres eller ligende for at kunne få orlov og tage på højskole.

Læs mere her:
http://studerende.au.dk/studievejledning/orlov/

KØBENHAVNS UNIVERSITET
Her har du mulighed for at tage ubegrundet orlov i et semester på din bacheloruddannelse, mens du ikke kan tage orlov uden grund på kandidatuddannelsen.

Læs mere her:
http://velkommen.ku.dk/uddannelse/regler-om-orlov-rev.pdf

 

RUC
Her kan du søge om ubegrundet orlov i 1 semestre.

Kontakt studievejledingen på RUC her:
https://ruc.dk/kontakt-studievejledning-pa-bachelor

 

SYDDANSK UNIVERSITET
Her kan du søge på de enkelte studier på Syddansk Universitet:

https://mitsdu.dk/da/search?q=orlov&l=0&ps=&s=0&pst=

Pitstop-elever fortæller

Fire tidligere elever fortæller her om deres oplevelser som pitstop-elever på Uldum Højskole:

Kristine Mulvad Jensen fortæller om at være pitstop-elev på Uldum Højskole

Kristine Mulvad Jensen. Bachelor i sociologi. Elev på højskolen i 6 mdr.

“Jeg har altid haft lyst til at tage på højskole, og efter at have færdiggjort min bachelor var jeg i tvivl om mit valg af overbygningsfag, og kunne se en mulighed for at bruge året på højskole og samtidig tænke over mit uddannelsesvalg. Jeg valgte Uldum Højskole, fordi der ikke er linjer, men derimod en masse forskellige og skiftende fag. Jeg havde lyst til at lære alt det, man ikke kan lære andre steder – uden bedømmelse og karakterræs – og jeg har aldrig før lært så meget på et halvt år.

Jeg har under mit ophold besluttet mig for at skifte overbygningsfag, og starter studie igen til september”.

 

Christian Larsen fortæller om at være pitstop-elev på Uldum Højskole

Christian Larsen, medicinstuderende. Elev på højskolen i 4 mdr.

“Jeg tog på højskole fordi, jeg havde brug for en pause fra studierne. Samtidig ville jeg gerne udvikle mig socialt og blive bedre til at snakke med alle slags mennesker – det er noget der er vigtigt, når jeg engang skal arbejde som læge.

Efter at jeg er startet her på Uldum, er jeg så oveni virkelig blevet imponeret over lærernes engagement og positive energi og hvor stærk, fælleskabsfølelsen er her – jeg er sikker på at jeg har fået venner for livet her.

Det er måske lidt af en kliché, men det er en oplevelse for livet at tage på højskole og noget, som jeg ikke ville have været foruden.“

Laura Kirstine Christensen. Nyuddannet folkeskolelærer. Elev på højskolen i 10 mdr.

“Jeg valgte at tage på højskole efter at have færdiggjort min uddannelse, fordi jeg havde lyst til at møde nye mennesker og få en masse oplevelser, inden jeg skulle ud og have et fast arbejde.

Efter at have studeret i fire år, ville jeg gerne gøre mig nogle erfaringer, hvor en eksamen ikke var grunden til at lære noget.

Her vælger man selv sine fag ud fra lyst, og blandingen af faglige udfordringer og socialt samspil er en herlig cocktail, man vil huske resten af livet”.

Jakob Dyhr fortæller om at være pitstop-elev på Uldum HøjskoleJakob Dyhr. Har læst multimediedesign. Elev på højskolen i 4 mdr.

“Da jeg i januar dimmiterede som multimediedesigner, var jeg godt klar over hvad jeg ville læse bagefter. Studiet startede dog først om sommeren, så jeg var nødt til at fylde tiden ud indtil da. Min bror, som også har gået på højskole, havde anbefalet mig at prøve det, da han var rigtig glad for det, og havde udviklet sig meget personligt. Jeg trængte også til at få lidt afveksling, så jeg meldte mig ind, og jeg har ikke fortrudt. Derimod ærger jeg mig over, at jeg ikke kan blive her noget længere”.