Efter Uldum Højskoles tur til Kenya er slut, rejser eleverne ofte videre og Zanzibar er et populært rejsemål.

Rejs videre på egen hånd

Efter Mød Afrika rejsens 21 dage kan du vælge at rejse videre på egen hånd. Nedenfor finder du informationer om nogle af de spændende steder, du kan besøge.

Zanzibar 

Zanzibar er et ørige i Det indiske Ocean 25-50 km fra kysten af det afrikanske fastland bestående af mange små øer og to større: Unguja og Pemba.

Zanzibar var engang en separat stat med en lang historie indenfor den arabiske verden. Zanzibars hovedstad, som ligger på Unguja, hedder Zanzibar City og er verdenskendt for sit gamle kvarter, Stone Town med de smalle gyder.

Efter Uldum Højskoles tur til Kenya er slut, rejser eleverne ofte videre. Her koral dykning ved Zanzibar
Hovedattraktionerne er:

 • Stone Town
 • arkitekturen
 • basaren
 • muséer i Zanzibar City
 • natteliv med levende musik
 • alt-godt-fra-havet
 • bungalows på østkysten (f.eks. Paje eller Jambiani)
 • delfiner
 • dykkerture
 • sejlture til de små øer
 • små fiskerlandsbyer og hvide sandstrande
 • Jozanie Forest
 • Spice-tour

Mount Kenya

I forbindelse med besøg i Østafrika er der mange, der benytter lejligheden til at bestige det knap 6.000 meter høje Mt. Kilimanjaro. Langt færre begiver sig op på Afrikas næsthøjeste bjerg Mt. Kenya, som er knap 5200 m, hvilket er en skam. Ganske vist kan man så ikke bryste sig af at have besteget Afrikas højeste bjerg, men til gengæld er der en række andre fordele: Plante- og dyrelivet er mere afvekslende, risikoen for højdesyge er mindre og udgifterne betydeligt lavere, fordi man kan tage afsted på egen hånd og kun behøver at betale en beskeden afgift pr. døgn.

 

Alle ruter op til toppen går igennem fantasifulde landskaber med fremmedartet flora og en varieret fauna af blandt andet elefanter, leoparder samt dyret med nok flest menneskeliv på samvittigheden i Afrika: bøflen. Den er ganske lunefuld, og man bør gå i en stor bue udenom, hvis man møder en. Trekking i Mount Kenya National Park kræver derfor en god portion eventyrlyst, da man bogstavelig talt spadserer rundt imellem dyrene.

Efter at Uldum Højskoles tur til Kenya er slut, tager eleverne ofte videre til nye oplevelser - fx at bestige Mount Kenya.

Hvis man vil nyde solopgangen og panoramaudsigten fra fem kilometers højde, er det ensbetydende med en mørk afgang fra base camp, små 600 meter længere nede, ved firetiden i lommelygtens skær. Man overraskes af den bidende kulde, som kan snige sig ned under frysepunktet i de højder, men fælles for alle, som når toppen, er glæden og overgivelsen til en af Afrikas mest spektakulære naturoplevelser, Mount Kenya National Park.

Verdens bedste safari

Begrebet “safari”, som på swahili betyder “at rejse”, blev født i Kenya, og det er ikke helt uden grund. Landets dyreliv med de enorme flokke af elefanter, giraffer, gnuer mm. koblet med det fascinerende landskab med de utrolige vidder og den store variation, lige fra sneklædte bjerge til tør savanne er en cocktail, der sætter sig dybe spor i sjælen, når først man har været der. Det findes ikke tilsvarende nogen steder! En safari i Kenya er noget helt unikt.

Efter at Uldum Højskoles tur til Kenya er slut, tager eleverne ofte videre til nye oplevelser - fx mere safari
Safarioplevelser kan du få næsten overalt i Kenya og oplevelserne er varierede med hensyn til naturomgivelser og de dyr, der kan opleves. I programmet med højskolen er der indlagt en safaritur til Samburu, men der er mange flere store naturoplevelser, du kan få i Kenya.

Det mest berømte safariområde og det fineste vildtreservat i Kenya er Masai Mara – det store savanneområde, der grænser op til Tanzania i det sydvestlige hjørne af Kenya. Masai Mara reservatet er enestående, og dyrelivet er fantastisk. Dyrelivet og de blide græsarealer sikrer, at dyrene aldrig er ude af syne, og giver optimale forhold for de besøgende. Reservatet er berømt for en overflod af løver, den store vildvandring mellem Masai Mara og Serengeti og Masaifolket, som er kendt for deres særprægede skikke og påklædning. Masai Mara er uden tvivl Afrikas mest berømte safaridestination.
Du kan også besøge Nakuru-søen med sin berømte bestand af over 1 mio. lyserøde flamingoer. Eller måske er du mere til sceneriet i og omkring den mægtige Aberdare nationalpark, med udsigt til det høje og sneklædte Mount Kenya. Her får du ægte bjergregnskovsoplevelse med vandfald, skovelefanter, aber og et mylder af mærkelige og smukke fugle og planter.

Kilimanjaro

Kilimanjaro er Afrikas højeste bjerg på 5895 m. Bjerget ligger i Tanzania nær grænsen til Kenya og hæver sig 4800 meter over det omgivende landskab. Bjergmassivet omfatter tre vulkantoppe, der blev dannet som en del af Rift Valley for 1/2 – 3/4 mio år siden. Ingen af vulkanerne er reelt aktive i dag . Højeste punkt er Uhuru Peak (Kibo) 5895m, mens de øvrige toppe er Mawenzi 5149 m og Shira 3962 m. Det er ikke vanskeligt at bestige det højeste punkt på Uhuru Peak, snarere en yderst strabadserende trekkingtur, om end den indeholder udfordringer, som man ikke skal ignorere. De 5895 m bringer nemlig bestigerne op, hvor der er risiko for højdesyge, og en meget væsentlig del af dem, som opgiver bestingen, gør det netop pga. højdesygen. Det tager normalt fem dage, dvs. tre dage op og to dage ned. Nogle bruger en ekstra dag på vej op for at vende sig til højden.

Efter at Uldum Højskoles tur til Kenya er slut, tager eleverne ofte videre til nye oplevelser - fx at bestige Kilimanjaro