<img height="1" width="1" alt="pixel" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=421063918258297&ev=PageView&noscript=1" />

Familiekursus
18. juli – 24. juli 2022

100 % Familie – 0 % hverdag 
(børn fra 0.klasse til teens – 6-17 år)

Uldum Højskole inviterer til forrygende uge for hele familien. Tag dine forældre, dine bedsteforældre, dine søskende eller fætre og kusiner med til vores familiekursus. Nogle aktiviteter er for voksne, nogle for de unge, nogle for børn og andre er for alle. En uge med fuld fart i en traditionsfyldt højskoleramme. Vi plejer at være omkring 50 voksne og 50-60 børn, med ca. 15-25 børn i hver aldersinddeling (indskoling, mellemtrin, teens).

Vi åbner for tilmelding 1. oktober

Familiekursus – fag og aktiviteter

Alle skal vælge to fag, som de skal have i løbet af ugen. A-faget ligger tirsdag og onsdag formiddag. B-faget ligger fredag og lørdag formiddag.
 
De fleste af fagene er for alle, børn som voksne, men nogle fagene tager mere hensyn til de mindste (ca. 6-8-årige – indskoling), mens andre fag kræver lidt mere og derfor ikke kan vælges af de mindste (skal minimum starte på mellemtrin/4. klasse – se under fagbeskrivelserne).Det er muligt at have begge hold inden for  et fagområde, hvis man har lyst og passer ind på begge beskrivelser. Man kan altså godt vælge at have eks. idræt eller brætspil i begge fag, hvis man er et større barn eller voksen, så længe man er med på, at det ene af fagene tager mere hensyn til de mindste. Glasværksted kan man dog KUN vælge én gang, da der er begrænsning på faget. Koret er kun for voksne (samt øvede teenagere) og hører sammen, så man både skal vælge det i A- og B-faget.
Vær opmærksom på, at der er materiale-udgifter på glasværkstedet og træværkstedet.
 
  Træ Idræt Brætspil Glas Teatersport Dans Kor
A-fag (tirs-ons) Træ Idræt, leg Brætspil Glas* Improteater Dans Kor**
B-fag (fre-lør) Træ Idræt, Bold Brætspil Glas* Teatersport Dans, leg Kor**

A-fag (tirsdag-onsdag)

Træværkstedet (for alle) 

I træværkstedet skal vi arbejde med træ, hvor vi vil bore, hamre, save og bruge drejebænk. Der vil blive mulighed for f.eks. at lave sin egen sæbekassebil, knagerække, sengebord, lystestage, havespil, fuglekasser eller medbring gerne selv idéer. Der vil være materiale-udgifter på ca. 150 kr. . Da der er begrænset plads i værkstedet, vil der være et maks. på 15 deltagere.

Idræt og leg (for alle) 

I dette fag laver vi alle mulige forskellige lege og idrætsaktiviteter. Der er plads til alle på holdet, men vi vil især sørge for, at også de mindste kan følge med. Vi skal bl.a. lave forskellige fangelege såsom ”Fisk svøm i mit hav” og ”Ræven og Ulven” og lege detektivlegen ”Cluedo”, hvor vi skal løse en mordgåde på skolen samt ”Battle”, hvor vi kaster aviskugler efter hinanden. Faget foregår udendørs, så med medbring tøj og sko til at være aktive udenfor. Faget er som nævnt for alle aldre hvor både de mindste og de større børn og voksne kan få noget ud af det sammen

 Brætspil (for store børn og voksne) 

Børnene skal helst minimum være 9-10 år (4. klasse-), for at kunne følge med. Vi skal bl.a. spille forskellige samarbejdsspil som Magic Maze og Hanabi eller Forbidden Island, Pandemic og Harry Potter: Hogwarts Battle. Derudover skal vi også spille forskellige strategi-spil hvor vi er imod hinanden. Det kunne være spil som Stone Age, Dominion, Codenames, Spyfall, Resistance: Avalon, Small World, Imhotep, Fresko, Castle of Mad King Ludvig og Settlers fra Catan. Vi håber at kunne lære jer nye spil, som I ikke kender i forvejen og gøre jer bekendt med forskellige kategorier af spil.
Faget er både for børn og voksne, men som nævnt skal børnene helst være over 9-10 år.

 Glasværkstedet  (for alle – må dog KUN vælges én gang)  

Kom og prøv kræfter med glaskunst. Vi skal arbejde med glastypen Bullseye – kold glas, som er et spændende materiale, med mange muligheder.
Holdet er for dig, der aldrig har prøvet at arbejde med glas, men også for dig som gerne vil arbejde videre med dine kreative ideer indenfor glas.
Du vil blive introduceret i de grundliggende teknikker, for arbejdsgangen med glas. Vi skal lære at skære i glas, lave glasdyr, smykker og andre pyntegenstande.
Da der er begrænset plads i højskolens glasovne, vil der være et maks. på 16 deltagere pr. hold (først til mølle). Det er et åbent hold for alle aldre, men er man under 10 år skal man have en voksen med. Der vil være et materialebeløb på 300 kr. For at deltage på kreativt værkstedet.


Improteater  (for alle)

Forløb for ikke øvede – leg og lette øvelser.
Alder: for alle
Improteater er for dem, som ikke har erfaring med teater, men som syntes, at det er sjovt at lege med teater. Man behøver nemlig ikke at have erfaring med at stå på en scene, når man skal lære at lave improteater. Det er for alle i alle aldre. Når man laver improvisationsteater laver man små scener og øvelser uden forberedelse. Det gælder om at være spontan og turde at sige “ja” både til sig selv, egne ideer og til andre. Man skal gribe sin første ide, slippe fantasien løs. Derfor må man ikke tænke for meget. Vi skal bruge vores fantasi og opfindsomhed i et rum, hvor vi hjælper hinanden og hvor der er plads til at være skør. Det betyder masser af sjov, fjollerier og måske en lyserød paryk!

 Dans (for store børn og voksne)

I dette fag vil vi sætte gang i kroppen, gennem rytme, bevægelse og musik. Børnene skal minimum være 9-10 år (4. klasse) for at kunne vælge faget.
Vi vil berøre forskellige genre og stilarter inden for dans og musik, med udgangspunkt i den moderne dans, og udforske hvordan kroppen kan bruges i forskellige sammenhænge. Der vil være fokus på bevægelse i takt til musik, og I vil blive introduceret til flere koreografier undervejs. Vi danser for at have det sjovt, og der vil derfor også være rigeligt bevægelses- og danselege i undervisningen. Fordeling mellem danselege og koreografi vil være ca. 50/50, og derfor vil dette kursus være for lidt større børn og voksne, som kan lide at svede og få pulsen op, og ikke er bange for en sjov danseudfordring. Det er ikke et krav at du har danset før – du skal blot have mod på at bevæge dig til en masse god musik.

 Kor (for voksne og øvede teenagere – SKAL vælges både som A- og B-fag)

Slip stemmen løs og syng dig glad. Vi skal arbejde med rytmisk musik i forskellige stilarter og gerne flerstemmigt. Musik der er fuld af rytme, intensitet og livsglæde, og med gode tekster både på dansk og engelsk. Erfaring er naturligvis godt, men lyst og gåpåmod er endnu vigtigere.
Faget skal vælges i begge fagvalg, både tirsdag-onsdag og fredag-lørdag og henvender sig til voksne samt evt. teenagere med kor-erfaring.

B-fag (fredag-lørdag)

Træværksted (for alle)

I træværkstedet skal vi arbejde med træ, hvor vi vil bore, hamre, save og bruge drejebænk. Der vil blive mulighed for f.eks. at lave sin egen sæbekassebil, knagerække, sengebord, lystestage, havespil, fuglekasser eller medbring gerne selv idéer. Der vil være materialeudgifter på ca. 150 kr. Da der er begrænset plads i værkstedet, vil der være et maks. på 15 deltagere.

Idræt og boldspil (mest for store børn og voksne)

I dette fag vil vi prøve forskellige boldspil og idrætsaktiviteter, hvor reglerne og udfordringerne er lidt sværere og derfor skal børnene helst være 9-10 år (4. klasse), for at kunne følge med. Vi skal bl.a. spille Ringo, som spilles med gummiringe, på vores beachvolley-baner, men det kan også være spil som ultimate (med frisbee) eller Kin-ball (spil med kæmpe bold) og andre alternative boldspil og idrætsaktiviteter samt forskellige lege. Faget foregår udendørs, så med medbring tøj og sko til at være aktive udenfor. Faget er både for børn og voksne, men som nævnt bør børnene helst være over 9-10 år

Brætspil (for alle)

I dette fag skal vi spille alle mulige forskellige brætspil, terningespil og kortspil. Brætspil bliver mere og mere populært og det har også betydet at der udkommer rigtig mange gode nye brætspil hvert år. Vi skal prøve lidt forskelligt, og her vil vi især fokusere på familie- og børnespillene. Det kan være familiespil (ofte fra 8-10 år og op af) som Azul (årets familiespil i 2018), Splendor, The Mind, Ticket to Ride, King of Tokyo, Love Letter, Carcassonne, Dixit, Flamme Rouge og Patchwork samt børnespil (ofte fra 5-6 år og op) som BLOKUS, Qwirkle, Zoopanic, RAMASJANG-spillet. Derudover kan det være at vi kigger lidt på genren Roll n’ Write, som er terningspil, hvor man slår og herefter udfylder sit skema eks. Qwixx og Qwinto eller de lidt sværere Ganz Schön Clever og Dobbelt So Clever. Der er plads til alle på holdet, og vi vil forsøge at tilpasse niveauet så alle får en udfordring, hvor de kan få en god oplevelse, uanset om man vinder eller taber.

Glasværkstedet (for alle – må dog kun vælges én gang) 

Kom og prøv kræfter med glaskunst. Vi skal arbejde med glastypen Bullseye – kold glas, som er et spændende materiale, med mange muligheder.

Holdet er for dig, der aldrig har prøvet at arbejde med glas, men også for dig som gerne vil arbejde videre med dine kreative ideer indenfor glas.

Du vil blive introduceret i de grundliggende teknikker, for arbejdsgangen med glas. Vi skal lære at skære i glas, lave glasdyr, smykker og andre pyntegenstande.

Da der er begrænset plads i højskolens glasovne, vil der være et maks. på 16 deltagere pr. hold (først til mølle). Det er et åbent hold for alle aldre, men er man under 10 år skal man have en voksen med. Der vil være et materialebeløb på 300 kr. For at deltage på kreativt værkstedet.

Teatersport (for voksne og børn fra 12 år)

Forløb for større børn og voksne – øvelser.
Alder: folk over 12
Teatersportholdet er for større børn og voksne, som vil give sig i kast med teaterøvelser hvor ens fantasi og evne til at improvisere bliver trænet. På dette hold vil vi kaste os ud i øvelser, hvor vi udfordres og kommer ud på bar bund. Men altid med et smil om munden. Dette hold er for 12 år og opefter. I teatersport, gælder det om at improvisere, smide hæmningerne og være til stede i øjeblikket. Her er det vigtigste, at turde sige “ja” både til sig selv, egne ideer og til andre, samt gribe det første indfald og slippe fantasien løs. Det gælder om ikke at tænke for meget og være impulsiv. Vi kommer med et sæt forberedte øvelser, men ønsker også inputs fra jer og sætte en snak igang. Igennem øvelserne skaber vi et trygt rum, hvor fantasien og opfindsomheden får frit løb i selskab med en sjov hat eller to.

Dans, bevægelse og leg (for alle)

I dette fag skal vi sætte gang i kroppen gennem dans, leg og musik. I vil blive introduceret til forskellige dansearter igennem leg, men der vil også være en gennemgående koreografi. Igennem afrikansk dans, skal vi også lære en del om rytmer og bevægelse. Danselegene og koreografien er for alle, og det er et hold man kan være på både alene men også med sine forældre eller bedsteforældre. Dog vil alle legene og dansene være på børnenes præmisser. Du behøver ikke at have danset før! Her er der plads til alle, store som små, bare du er frisk på at bevæge dig og have det sjovt.

Kor (for voksne og øvede teenagere – SKAL vælges både som A- og B-fag)

Slip stemmen løs og syng dig glad. Vi skal arbejde med rytmisk musik i forskellige stilarter og gerne flerstemmigt. Musik der er fuld af rytme, intensitet og livsglæde, og med gode tekster både på dansk og engelsk. Erfaring er naturligvis godt, men lyst og gåpåmod er endnu vigtigere.

Faget skal vælges i begge fagvalg, både tirsdag-onsdag og fredag-lørdag og henvender sig til voksne samt evt. teenagere med kor-erfaring.

HVIS DU HAR SPØRGSMÅL  

Du er velkommen til at kontakte os på:
75678211

[email protected]

TILMELDING  

Vi åbner for tilmelding 1. oktober

Bliver du forhindret i at deltage på kurset, betaler vi det fulde beløb tilbage.

TILMELDING

PRISER

Voksne familieværelser 4.400,- 
Børn 6 – 17 år 2.400,-

Studerende under 30 år kan få 700 kr. i rabat mod fremvisning af studiekort.