Kortfilm

At fatte sig i korthed er lidt af en kunst. Også indenfor filmens verden. Alligevel laves der masser af gode kortfilm, for netop begrænsningen er også en udfordring. Vi skal se en lang række kortfilm af meget forskellig karakter, men alle med det tilfælles, at instruktøren har givet sig selv lov til at eksperimentere med filmsproget og samtidig kort og præcist har fortalt en god historie. Så kom og vær med til at se en masse spændende, sjove og anderledes film.

Eksempler på film

Vi ser alt fra de seneste års Oscarvindere til kortfilmsklassikere som Thomas Vinterbergs Drengen der gik baglæns – den kan ses på filmstriben.dk. Vi ser kortfilm i alle genrer, fiktion, reklamer, musikvideoer og dokumentarfilm – den seneste jeg har vist i den forbindelse var Me, myself & Martin Laursen. Vi ser både dem der fokuserer på den gode historie og dem der ønsker at eksperimentere med filmsproget og som på den måde kommer til at udfordre os som ser med. En af mine egne yndlingskortfilm er den islandske instrutkør Runar Runarssons smukke film Sidste gård. Du kan se filmen herover.

En af mine egne yndlingskortfilm er den islandske instrutkør Runar Runarssons smukke film Sidste gård, som du kan se herover.