Fri for FOMO

Vi står midt i en mistrivselskrise. En krise, hvor flere og flere unge mennesker rapporterer om dårligt mentalt helbred og at de føler sig pressede. Samtidig befinder vi os i et rigt land med mange muligheder og stor social mobilitet. Vi har en enorm frihed til at gøre, hvad vi vil, og vi kan på mange måder skabe den tilværelse, vi gerne vil have, gennem uddannelse, job, fritidsaktiviteter og relationer.

Det er et paradoks – at vi har større frihed og bedre vilkår end nogensinde, men samtidig bliver mere mentalt syge. Og højskolen er ingen undtagelse, hvor vi bliver lovet varige minder og venskaber for livet. I faget Fri for FOMO skal vi derfor finde ud af, om der findes et alternativ til den evigt accelererende præstationskultur, vi befinder os i, og om hvad vi selv kan gøre for at finde ro i vores egen tilværelse, komme ud af hovedet og ned i kroppen.

Dette gøres gennem små hverdagseksperimenter og øvelser med os selv og hinanden på holdet, der muligvis kommer til at provokere lidt og sætte tanker i gang, og vi kommer også til at trække tråde ud til det øvrige samfund gennem samtaler, diskussioner og oplæg.