Fag Musikkursus

Formiddag

Bigband  v/ Mads-Christian Paulsen
Vi dykker ned i bigbandmusikkens alsidige verden. Det bliver med voldsom energi og fløjlsbløde harmonier. Lær at følge dirigent og band i et orkester, hvor der er plads til sjov og ballade. Alle instrumenter er velkomne. Det er en fordel at kunne læse nogle enkelte noder.

Dansk folkemusik  v/Martin Strange
Dansk folkemusik er dansemusik. Dansemusikken har ét formål: at svinge så basker!
Melodierne på dette hold kommer til at beskæftige sig med netop det at svinge, og at få musikken til at “gynge” så den bliver dansant og og sjov, både at lytte og danse til. Repertoiret er overvejende pardansemelodier som polka, schottis og vals;

Balkan  v/Gunni Torp 
Balkanmusik: folkemusik i skæve rytmer og vilde stemningsskift. Fra den dybeste melankoli til den største livsglæde. Vi arbejder med frasering, swing og dynamik. Og spiller op til dans. Med noder. 

Kor V/ Gustav Hagner
Slip din indre sangfugl løs! Har du en sangfugl kvidrende i din krop, som bare venter på at blive sluppet løs? Elsker du at synge sammen med andre, og har du mod på at blive udfordret i alt hvad den store, frodige korverden har at byde på. Så er det her holdet for dig. Vi vil arbejde med arrangementer af både rytmiske og klassiske sange, a capella, flerstemmighed og circle songs.

Krav: Du skal elske at synge og være villig til at eksperimentere med din stemme. Det er en fordel, hvis du har sunget i kor før.

Begynderband / børneband  v/ Frederik Aamand
Dette er faget for dig, der gerne vil lære at spille, hvad enten du er helt begynder indenfor faget musik eller bare gerne vil lære et nyt instrument. Du låner et instrument, og så laver vi et band og lærer en masse sange sammen. Vælg mellem trommer, bas, guitar, sang, klaver og saxofon. Alle niveauer og aldre er velkomne. 

Rock med stort R:-)  v/ Jacob Tybjerg
Rock-genren er kæmpestor og vi skal på holdet spille numre af mange forskellige kunstnere og bands. Det bliver en blanding af nyt, gammelt, dansk og udenlandsk. 

Irsk folkemusik v/ Jakob Ohrt
Undervisningen tager udgangspunkt i en masse forskellige irske tunes/melodier og tilrettelægges, så både nodelæsere og dem der spiller efter gehør kan være med med. 

Sang, dans, spil (SDS)  v/ Amanda Krogh Nielsen
På dette hold vil vi udforske vores egen kreativitet og musikalitet igennem kroppen. Vi kommer til at lege, danse, synge, spille fede rytmer og svede sammen. Så kom og vær med til at skabe et energifyldt rum, hvor det vigtigste er at have det sjovt sammen. 

Eftermiddag

Standard jazz  v/ Mads-Christian Paulsen
Vi skal spille gamle jazzstandarder, blues og ballader. Lær hvordan man spiller fra ”The Real Book”, og lær at finde din rolle i bandet på dit instrument. Når det hele svinger og vi ikke kan få nok, giver vi os i kast med at improvisere. Der er plads til alle uanset instrument og niveau.

Svensk folkemusik  v/ Martin Strange
Svensk folkemusik er tonen fra de dybe skove, fuldt af mørke og vemod, men også med tindrende glade melodier, som bringer tankerne hen på Emil fra Lønneberg, med alle hans spilopper og narrestreger. På dette hold tages man, som Nils Holgerson, på en (musikalsk) rejse gennem Sveriges traditionsrige landskab, med polskaer, schottiser og polonaiser.

Romamusik  v/ Gunni Torp
Romamusik. traditionel og moderne folkemusik fra romaerne på balkan og i østeuropa. Det er både sørgmodigt og festligt, og altid iørealdende. Det er flerstemmig sang, hurtige efterslag og plads til improvisation. Med noder.

RnB  v/ Amanda Krogh Nielsen 
På dette hold vil vi dykke ned i RnB’ens og soulens væsen. Vi skal udforske groove, og det at svinge sammen. Så kom og forkæl jeres øregange med lækre harmonier og svedige beats.

Elektropop  v/ Frederik Aamand
Trommemaskiner, synthesizers og masser af effekter. Hvad enten du er vant til at arbejde med elektronisk musik, eller du gerne vil lære det, så kom og vlr med, når vi spiller elektronisk popmusik fra den moderne undergrundsscene. Vi skal arbejde med samples, tracks, effekter og nørde lyd. Alt dette indsætter vi så i bandsammenhæng, og så kommer det til at stikke helt af. Andre instrumenter og sangere er også mere end velkomne. 

Hits gennem tiden  v/ Gustav Nyboe Hagner
På dette hold skal vi på en tidsrejse for at beskæftige os med de allerstørste hits gennem de seneste 70 år. Vi skal spille både rock, pop og disco.

Blues  v/ Jacob Tybjerg
12 takters blues, old-school blues, dybfølt blød soul, højenergisk shuffle, boogiepiano kunne være nogle af ingredienserne på bluesholdet. Vi skal også øve klassiske riffs, spille hurtigt og langsomt – og så skal det selvfølgelig swinge helt vidt! 

default