Elever foran musikhuset på Uldum Højskole.

Elevprofil

De fleste  elever er mellem 18 – 25 år, men der er også enkelte der er ældre. Eleverne kommer fra alle hjørner af Danmark. De kommer for at få et pusterum, for at blive afklaret og for at få masser af oplevelser sammen med andre.

Langt de fleste af vores elever er mellem 18 – 25 år, men der er også altid enkelte der er ældre. Det glæder vi os over – en god aldersspredning er ideelt til at lave god højskole med. Vi sætter pris på forskelligheden – hvis alle har samme alder og baggrund bliver det for kedeligt.

Du kan møde andre, der er gået samme vej som dig, men også nogen, der har valgt at bruge deres liv på en helt anden måde. I dette møde opstår det spændingsfelt hvor mulighederne trives og livet udfolder sig.

Vores elever kommer fra alle hjørner af landet og fra hele verden. Vi ligger centralt i landet og tiltrækker derfor folk fra hele Danmark. Vi har også udlændinge på holdet. Alt fra efterkommere af danskere der er udvandret, til unge der er kommet til Danmark som flygtninge. Vi har også unge der læser dansk på universiteter i deres hjemland og unge fra de andre nordiske lande. – Alle unge mennesker, der gør elevholdet til en smeltedigel af forskellig kultur; – det er i det gode kulturmøde vi kan lære af hinanden. Der vil altid være en klar overvægt af danske elever på vores hold. Vi underviser på dansk, så alle vores internationale elever kan tale dansk eller er ved at lære det.

Mange bruger højskolen som et pusterum før store beslutninger om uddannelse og bolig skal træffes. Højskoleopholdet er et helle; – et frirum, hvor de store tanker om “livet, døden og kærligheden”, får tid og plads til at kunne tænkes og udleves!

“En tid, som jeg forbinder med glæde, venskaber, fest, sjov, åbenhed, lærdom og især smil,”
Kristina Hviid Yding Rasmussen

De fleste af vores elever er mellem 18 – 25 år, men der er også altid enkelte der er ældre.

Eleverne kommer fra alle hjørner af Danmark. Desuden kommer 10-15 elever fra udlandet.

Mange bruger højskolen som et pusterum før store beslutninger om uddannelse og bolig skal træffes.