Sabbatår på højskole

Savner du tid til at fordybe dig i spændende fag, have det sjovt, møde nye mennesker og lære dig selv at kende og finde frem til eller afprøve dine fremtidsdrømme? Så er et sabbatår på Uldum Højskole efter folkeskolen eller gymnasiet et godt valg. Her kan du få en pause fra studieliv og arbejde og få tid til at mærke efter.

Vi har 60 fag, som du frit kan vælge mellem og dermed sammensætte dit eget skema. Det giver dig mulighed for et højskole-sabbatår, hvor du kan prøve dig selv af inden for blandt andet idræt, fotografi, politik og samfund, pædagogik, børneteater, dans, filmproduktion og privatøkonomi.

Vil du prøve kræfter med korsang, religion eller installationskunst, så overvej at tage et velfortjent sabbatår. Et højskoleophold efter gymnasiet eller folkeskolen (mange tager på højskole efter 9. klasse i stedet for at tage 10. klasse) giver et pusterum, hvor du selv kan sammensætte din hverdag, mens du lærer en masse nye mennesker at kende og bliver udfordret fagligt og socialt.

 

Sabbatår – Højskole med fællesskab og fremtidsperspektiv

Et sabbatår på højskole er en fantastisk tid, hvor du kan prøve en masse nye forskellige fag. Efter undervisningen kan du dyrke sport med de andre elever, arbejde videre i vores mange værksteder, slappe af eller feste.

Det kan være helt overvældende at starte dit sabbatår på højskole med en masse nye mennesker. Men alle har det ligesom dig, og før du ved af det, er du en integreret del af skolens stærke fællesskab.

Vi har plads til forskellighed, og tilbagemeldingerne fra vores elever er, at månederne på Uldum Højskole har været den fedeste tid og for nogle den bedste periode i deres liv.

 

Sabbatår på en højskole med gode faciliteter

Tag dit sabbatår hos os på Uldum Højskole. Vi har prioriteret store, lyse værelser, hvor vores elever har lyst til at være og slappe af.

Alle værelser har naturligvis internetadgang, så du ikke bliver afskåret fra omverdenen i dit sabbatår. Om eftermiddagen og aftenerne mødes vi blandt andet i caféen til fester, bordfodbold og koncerter. Du kan overveje at melde dig ind i festudvalget på højskolen og sætte dig eget præg på aftenerne.

Vi er også rigtig glade for vores fitnessrum, ligesom vores svømmehal og idrætssal bliver benyttet flittigt både i de aktive fag, og når elever trænger til en god svømmetur eller træning i løbet af ugen.

Sabbatår Højskole

Læs mere om dine muligheder for at tage et sabbatår på vores højskole ved at klikke rundt her på hjemmesiden. Se også en video af højskolelivet her  Sabbatår Højskole.

Hvis du har lyst til at møde os, så er du mere end velkommen til at booke en rundvisning og komme på besøg. Så kan du selv få en fornemmelse af vores højskole, fagene, fritidsaktiviteterne og mærke den åbne og afslappede højskolestemning.

REJS UD PÅ DIT HØJSKOLE-SABBATÅR

Vil du gerne fylde dit sabbatår med faglighed, fællesskab og gode rejseoplevelser? Hos os på Uldum Højskole kan du få hele pakken.

Vores hverdag på Uldum Højskole består af lige dele faglighed, festlighed og fællesskab. Vi kombinerer kunsthistorie, kor, kortfilm og keramik med koncerter, kortspil og kreative værksteder i fritiden. Og når vi trænger til endnu flere fællesoplevelser, står den på rejser ud i Europa. I efteråret tager vi en uge til Thy og i foråret tager vi en uge til Belgien. Det giver nogle fede oplevelser, et sjovt møde med andre kulturer og et stærkt sammenhold med de elever, som du rejser ud med.

Mød det ægte Afrika

Du behøver ikke at skulle vælge mellem enten højskole  eller at komme ud at rejse. Prøv et højskole-sabbatår med ekstra kulturforskelle kombineret med søde rejsemakkere og tag med os på højskole i Kenya. Her kan du møde den afrikanske kultur.

Mange unge kender kun Afrika fra medierne. Men du har muligheden for at kombinere dit sabbatår på højskole med en rejse ind i Kenyas natur og kultur, religion og politik. På højskolen herhjemme bliver du introduceret til Kenya, og derefter står den på 3 ugers rejse, hvorefter du frit kan vælge at forlænge dit ophold og udforske området på egen hånd.

TIPS FRA TIDLIGERE ELEVER, DER TOG ET HØJSKOLE-SABBATÅR:

  •  Glæd dig til nye venskaber, sjov, åbenhed, spændende fag og bare glæde.
  • Vælg ikke et for kort ophold. Du kommer til at fortryde det.
  • Højskolen er hektisk, og der sker altid noget fedt. Folk sætter gang i alle mulige arrangementer og hyggelige aktiviteter, men husk også at slappe af og få sovet. Der også skal være plads til at lave ingenting i dit sabbatår.
  • Husk at løsrive dig fra dit højskole-sabbatår . . Tag vennerne med på weekend. Så kan de bedre se, hvorfor du har det fedt på dit sabbatår og bruger det meste af din tid på højskolen.