Dansk skov. Vi klimakompensere for vores flyrejse til Kenya. Bidraget går til danske skove.

Vi klimakompenserer

Vi har valgt at støtte højskoleforeningens samarbejde med Verdens Skove. Vi klimakompenserer ved at donere penge til skov for rejserne til Kenya,  hvilket udgør ca. 600 kr. pr rejsedeltager. De 600 kr. er inkluderet i prisen for rejsen.

Læs mere om klimapuljen her

Flyrejsen til Kenya udgør et dilemma for os. På den ene side er det helt vildt hvor meget CO2 det udleder, og på den anden side mener vi, at det er en del af vores højskoles forpligtelse at bidrage til den globale dannelse. Unge mennesker skal også få gange ud og møde verden, for I mødet med andre kulturer kan vi spejle os i det fremmede; opleve naturens vidundere og den kulturelle mangfoldighed. Gennem mødet med andre kulturer, skærper vi vores bevidsthed om at tiden skriger på solidaritet på tværs af grænserne.Vi tror på, at det er bedre at tage på få kvalificerede rejser i vores liv, med stor fokus på at møde andre og lære en kultur at kende indefra, end de mange kortere mere turistprægede rejser, hvor vi typisk ikke kommer så tæt ind på det samfund vi møder.

På vores rejse til Kenya møder vi ikke kun klimaudfordringerne, men også mange af de andre store problemer, som verden står overfor; fattigdom, ulighed, mangel på basale rettigheder, korruption mv.
I Kenya møder vi mennesker der knokler for at skabe bedre vilkår for sig selv og sine medmennesker. Vi møder unge der engagerer sig i kampen mod omskæring af unge kvinder, og kæmper for at komme korruption og økonomisk ulighed til livs. Det er meget inspirerende og knaldgod højskole.

Unge mennesker skal opleve verden på egen krop – og det gør vi på vores fantastiske og indholdsrige 3 ugers rejse til Kenya, som er lavet i samarbejde med Mellemfolkeligt Samvirke. En stor del af betalingen for rejsen går til at drive den platform, som Mellemfolkeligt Samvirke driver i Kenya. Platformen er en base for unge engagerede kenyanere, der skaber forandring i deres land.