<img height="1" width="1" alt="pixel" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=421063918258297&ev=PageView&noscript=1" />

Musikkursus
11. juli – 17. juli 2022

En uge propfuld af rytmisk musik i alle afskygninger

Du vælger både et formiddagsfag og et eftermiddagsfag, og derudover er der naturligvis i bedste højskoleånd både morgensamling, masser af hygge, fællessang, foredrag, jams og masser af tid til at få musikalsk inspiration.

Formiddag

Standard Jazz v. Mads-Christian
Vi skal jamme over nye og gamle jazzstandarder – fx. Miles Davis, Billy Stayhorn, Gershwin og Monk. Alt fra uptempo swing til sukkersøde ballader. Når vi har lært melodierne (efter noder eller på øret), skal vi igang med at improvisere. Der er plads til alle instrumenter.

Begynderband v. Frederik
Dette er faget for dig, der gerne vil lære at spille, hvad enten du er helt begynder indenfor faget musik eller bare gerne vil lære et nyt instrument. Alle niveauer er velkomne. Vælg mellem instrumenterne bas, klaver, guitar, trommer og sang. Hvis du spiller et andet instrument og selv medbringer det, er du også meget velkommen. Vi kommer til at spille forskellig rytmisk musik. Det kan være alt fra Kim Larsen til The Weeknd. 

Balkanmusik v/ Gunni Torp.
Vi fordyber os i balkanmusikkens skæve takt-arter og stemningsfulde klange. Der bliver lagt vægt på at svinge sammen – og der bliver god plads til at improvisere. Vi spiller fortrinsvis akustisk. Besætningen er typisk bas, guitarer, harmonika, blæsere, strygere og andre strenge. Samt håndtrommer og Max 14 deltagere. Du føler dig hjemme på dit instrument, og læser noder eller spiller på gehør. Holdet er for både garvede og nye indenfor balkangenren.

Toppen af poppen – feat. Højskolesangbogen v. Margrethe
TV2-programmet Toppen af Poppen bliver kunstneres sange omfortolket og sunget afandre kunstnere, som giver sangen et nyt musikalsk udtryk. Vi skal sammen gøre det samme og give sange fra Højskolesangbogen ”nye klæder på” og se hvor musikken tageros hen med de idéer, der opstår. Kom og vær med til at være kreativ, afprøve idéer ogsammen rearrangere sange vi kender fra den danske sangskat! Vi arbejder primært ud frabecifringer og finder på ting ud fra øret.

Verdenssange v. Amanda
På dette hold skal vi synge sange fra rundt omkring i verden bl.a. fra Cuba, Sydafrika, Ghana og Brasillien. Vi kommer til at synge flerstemmigt, og klappe og udforske rytmerne fra disse steder. 

Besætning: Sangere (kor) 

Alle niveauer er velkomne

Dansk folkemusik  v/Martin Strange
Dansk folkemusik er dansemusik. Dansemusikken har ét formål: at svinge så basker! Melodierne på dette hold kommer til at beskæftige sig med netop det at svinge, og at få musikken til at “gynge” så den bliver dansant og og sjov, både at lytte og danse til.  Repertoiret er overvejende pardansemelodier som polka, schottis og vals. Undervisningen baserer sig overvejende på gehørsspil, dvs. spil uden noder. Dette betyder mange gentagelser, hvor frasering og sammenspil vægtes særdeles højt. Noder findes.

Alle instrumenter er velkomne.

Blues  v/ Jacob Tybjerg
12 takters blues, old-school blues, dybfølt blød soul, højenergisk shuffle, boogiepiano kunne være nogle af ingredienserne på bluesholdet. Vi skal også øve klassiske riffs, introer og outroer, spille hurtigt og langsomt – og så skal det selvfølgelig swinge helt vildt!
På holdet vil vi også arbejde med improvisation. 
Instrumenter: Trommer, bas/kontrabas/, el-guitar, western-guitar, klaver, orgel, mundharpe, blæseintrumenter. 

Sangskrivning v. Lasse
På dette hold vil vi skrive vores egne sange helt fra bunden og arbejde med at få tekst, melodi og akkorder til at spille sammen. Vi kommer til at lave en masse øvelser for at kickstarte det kreative flow. Vi kommer til at skrive alene, skrive sammen i mindre grupper og jeg vil undervejs præsentere nogle af de metoder jeg selv gør meget brug af i sangskrivningsprocessen. Det er en fordel, men ikke et krav, hvis du kan spille et instrument. Alle genrer er velkomne.

Eftermiddag

Funk v. Frederik
På dette hold skal vi spille dansable hits. Med fokus på groove og feel, arbejder vi med både ny og gammel funk. Vi kunne eksempelvise komme omkring kunstnere som: Earth Wind And Fire, Bruno Mars og Chaka Khan. Vi kommer til at arbejde med becifring, men ikke noder.

Beatles v. Amanda
​​På dette hold skal vi spille sange fra Beatles enorme bagkatalog. Vi skal spille alt fra det tidlige rock ‘n’ roll til det mere eksperimenterende. Der er fokus på spilleglæde, og vi skal spille en masse “sing-a-long” sange. 

Besætning: Bas, Guitar, Trommer, Sangere, Klaver, evt Blæs 

Alle niveauer velkomne 

Dreampop v. Lasse
Dreampop er lyden af at svæve højt oppe. På dette hold kommer vi til at spille sange af fx M83, Beach House, Slowdive m.fl og udfolde de mange muligheder synthesizeren giver. Vi kommer til at arbejde med bl.a. trommemaskiner, effekter og samples og nørde en masse lyd, så få toner kommer til at lyde af en million! Du skal være tryg ved dit instrument og klar på at prøve noget nyt. Instrumenter: Trommer, bas, elguitar (gerne med effekter!), tangenter, vokaler

Bigband v. Mads Christian
Vi skal spille forskellige arrangementer fra det klassiske bigbandrepertoire. Vi skal lære at swinge sammen og artikulere de lækre, fyldige melodier og harmonier. Du skal være tryg ved dit instrument og kunne læse noder. Traditionen tro vil der også være plads til improvisation.

Instrumenter: Trommer, guitar, klaver, bas, træ- og messingblæsere, sang

Rytmisk Kor v. Margrethe
Vi skal SYNGE, og vi skal synge SAMMEN! Vær en del af et skønt fællesskab omkring korog sang. Vi skal synge forskellige rytmiske sange, nye som gamle, sange som har energi oggiver en fest og sange som kræser for lækre klange, hvor vi kan gå i dybden med smukkeharmonier. Alt sammen imens vi har det sjovt og lærer noget om vores egen krop sominstrument.Vi arbejder med noder, men alle kan være med og alle er velkomne!

Romamusik v. Gunni
Vi spiller melankolske og temperamentsfulde melodier – fra romaernes musiktradition i sydeuropa og på balkan. Det egner sig til sangere, blæsere, strygere, sang, bas, harmonika, guitar og andre strenge instrumenter, samt håndtrommer og lign. Der er noder til alle sangene, men de er også mulige at lære på øret. Max 14 deltagere.

Svensk folkemusik v. Martin
Svensk folkemusik er tonen fra de dybe skove, fuld af mørke og vemod, men også med tindrende glade melodier, som bringer tankerne hen på Emil fra Lønneberg, med alle hans spilopper og narrestreger. På dette hold tages man, som Nils Holgerson, på en (musikalsk) rejse gennem Sveriges traditionsrige landskab, med polskaer, schottiser og polonaiser. Undervisningen baserer sig overvejende på gehørsspil, dvs. spil uden noder. Dette betyder mange gentagelser, hvor frasering og sammenspil vægtes særdeles højt. Noder findes.

Alle instrumenter er velkomne.

Blues for begyndere v. Jacob
Vi kommer til at spille rigtig meget 12 takters blues. På blues-begynder-holdet vil vi arbejde med, at få fornemmelsen for blues ind i kroppen. Du bliver fortrolig med nogle af de mest “almindelige” blues riffs på forskellige instrumenter. Hvis tiden tillader det vil vi også tage fat på det, at improvisere. 

Instrumenter: Trommer, bas/kontrabas/, el-guitar, western-guitar, klaver, orgel, mundharpe, blæseintrumenter. 

HVIS DU HAR SPØRGSMÅL  

Du er velkommen til at kontakte os på:
75678211

[email protected]

PRISER

Dobbeltværelser 4.400,-
Tremandsværelser (3 voksne) 4.000,-
Enkeltværelse med bad og toilet på værelset 4.900,-
Enkeltværelse med bad og toilet på gangen 4.400,-
Børn 14 – 17 år 2.400,-

Studerende under 30 år kan få 700 kr. i rabat mod fremvisning af studiekort.

TILMELDING

Du skal være fyldt 14 år for at deltage i kurset. Når du tilmelder dig skal du angive hvilket instrument du spiller på, på begge hold. Det er vigtigt for at vi kan få de mest optimale holdsammensætninger. 

TILMELDING