<img height="1" width="1" alt="pixel" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=421063918258297&ev=PageView&noscript=1" />

Musikkursus
11. juli – 17. juli 2022

Vi åbner for tilmelding 1. oktober

En uge propfuld af rytmisk musik i alle afskygninger

Du vælger både et formiddagsfag og et eftermiddagsfag, og derudover er der naturligvis i bedste højskoleånd både morgensamling, masser af hygge, fællessang, foredrag, jams og masser af tid til at få musikalsk inspiration.

Formiddag

Disco/funk v/Amanda Krogh Nielsen
På dette hold skal vi spille dansable hits. Vi tager et smut tilbage til 70’erne og 80’ernen og kridter vores dansesko og groover til bl.a. Earth Wind and fire og Donna summer. Vi kommer til at arbejde med becifring, men ikke noder.

Standardjazz v/Mads-Christian Paulsen
Vi skal jamme over nye og gamle jazzstandarder – fx. Miles Davis, Billy Stayhorn, Gershwin og Monk. Alt fra uptempo swing til sukkersøde ballader. Når vi har lært melodierne (efter noder eller på øret), skal vi igang med at improvisere. Der er plads til alle instrumenter.

Hits gennem tiden v/Gustav Hagner
På dette hold skal vi på en tidsrejse for at beskæftige os med nogle af de største radiohits siden p3 gjorde sit indtog i 1963. Eksempler på hits, vi spillede sidste år: “Jeg ta’r imod” (Thomas Helmig), “De første kærester på månen” (TV2), “Twist and Shout” (Beatles). Der vil være mulighed for at ønske hits, når vi ankommer.

Krav: Her er plads til alle, som vil spille eller synge pop og rock.

Balkanmusik v/ Gunni Torp
Vi fordyber os i balkanmusikkens skæve takt-arter og stemningsfulde klange. Der bliver lagt vægt på at svinge sammen – og der bliver god plads til at improvisere. Vi spiller fortrinsvis akustisk. Besætningen er typisk bas, guitarer, harmonika, blæsere, strygere og andre strenge. Samt håndtrommer og Max 14 deltagere. Du føler dig hjemme på dit instrument, og læser noder eller spiller på gehør. Holdet er for både garvede og nye indenfor balkangenren.

Dansk folkemusik v/Martin Strange
Dansk folkemusik er dansemusik. Dansemusikken har ét formål: at svinge så basker! Melodierne på dette hold kommer til at beskæftige sig med netop det at svinge, og at få musikken til at “gynge” så den bliver dansant og og sjov, både at lytte og danse til. Repertoiret er overvejende pardansemelodier som polka, schottis og vals.

Blues v/ Jacob Tybjerg
12 takters blues, old-school blues, dybfølt blød soul, højenergisk shuffle, boogiepiano kunnevære nogle af ingredienserne på bluesholdet. Vi skal også øve klassiske riffs, introer og outroer, spille hurtigt og langsomt – og så skal det selvfølgelig swinge helt vildt! På holdet vil vi også arbejde med improvisation.

Instrumenter: Trommer, bas/kontrabas/, el-guitar, western-guitar, klaver, orgel, mundharpe, blæseintrumenter.

Begynderband v/Frederik Aamand
Dette er faget for dig, der gerne vil lære at spille, hvad enten du er helt begynder indenfor faget musik eller bare gerne vil lære et nyt instrument. Alle niveauer er velkomne. Vælg mellem instrumenterne bas, klaver, guitar, trommer og sang. Hvis du spiller et andet instrument og selv medbringer det, er du også meget velkommen. Vi kommer til at spille forskellig rytmisk musik. Det kan være alt fra Kim Larsen til The Weeknd.

Sangskrivning v/Lasse
Der findes flere måder at skrive sange på, end der findes sangskrivere. I dette fag vil vi arbejde med et lille udpluk af de forskellige tilgange, værktøjer og dogmer der bl.a. findes. Vi skal lukke op for kreativiteten og forbedre arbejdet med både den lyriske og harmoniske side af sangskrivningen. Det er en fordel, hvis du kan spille lidt klaver, guitar eller laver beats på computeren, men det er ikke et krav. Alle genrer er velkomne.

Eftermiddag

Country/folk v/Amanda Krogh Nielsen
På dette hold skal vi spille på akustiske instrumenter og synge flerstemmigt kor. Vi kommer til at spille alt fra the Beatles til Dolly Parton. Vi arbejder med becifring, men ikke noder.

Bigband v/Mads-Christian Paulsen
Vi skal spille forskellige arrangementer fra det klassiske bigbandrepertoire. Vi skal lære at swinge sammen og artikulere de lækre, fyldige melodier og harmonier. Du skal være tryg ved dit instrument og kunne læse noder. Traditionen tro vil der også være plads til improvisation.

Instrumenter: Trommer, guitar, klaver, bas, træ- og messingblæsere, sang

Kor v/Gustav Hagner
Elsker du at synge sammen med andre, og har du mod på at blive udfordret i alt hvad den store, frodige korverden har at byde på.

I år vil vi synge forskellige korarrangemeneter, primært af rytmiske sange, og du skal have mod på at synge på både engelsk og dansk – eller noget helt tredje. Derudover vil vi bruge lang tid på at udforske “Vocal Painting”, et innovativt kor-redskab i form af et tegnsprog, der uendeliggør mulighederne for at finde på al musikken i øjeblikket. Det bliver musikalsk, sjovt, eksperimenterende og lærerigt! Krav: Du skal elske at synge og være villig til at eksperimentere med din stemme. Det er en fordel, hvis du har sunget i kor før.

Romamusik v/ Gunni Torp
Vi spiller melankolske og temperamentsfulde melodier – fra romaernes musiktradition i sydeuropa og på balkan. Det egner sig til sangere, blæsere, strygere, sang, bas, harmonika, guitar og andre strenge instrumenter, samt håndtrommer og lign. Der er noder til alle sangene, men de er også mulige at lære på øret.
Max 14 deltagere.

Svensk folkemusik v/ Martin Strange
Svensk folkemusik er tonen fra de dybe skove, fuldt af mørke og vemod, men også med tindrende glade melodier, som bringer tankerne hen på Emil fra Lønneberg, med alle hans spilopper og narrestreger. På dette hold tages man, som Nils Holgerson, på en (musikalsk) rejse gennem Sveriges traditionsrige landskab, med polskaer, schottiser og polonaiser.

Blues for begyndere v/Jacob Tybjerg
Vi kommer til at spille rigtig meget 12 takters blues. På blues-begynder-holdet vil vi arbejde med, at få fornemmelsen for blues ind i kroppen. Du bliver fortrolig med nogle af de mest “almindelige” blues riffs på forskellige instrumenter. Hvis tiden tillader det vil vi også tage fat. på det, at improvisere.

Instrumenter: Trommer, bas/kontrabas/, el-guitar, western-guitar, klaver, orgel, mundharpe, blæseintrumenter.

Elektropop v/Lasse
Kalenderen siger 2020/2021 og computeren er nu et instrument på højde med synthesizeren som har eksisteret i årtier, men hvordan virker de i praksis når man skal spille musik? Kom og find ud af det, og meget mere, når vi spiller elektronisk popmusik fra den moderne undergrundsscene. Vi skal arbejde med maskiner, samples og nørde lyd. Det bliver et musikalsk Kraftwerk.

Instrumenter: Almindelige band-instrumenter som trommer, bas og guitar, men også alt hvad I har af synthesizere, trommemaskiner og andet godt.

Rock
Rock er en genre, der har eksisteret og udviklet sig i mange år. Med sine rødder i blues og rock’n’roll og den senere fornyelse under The British Invasion med bl.a. The Beatles og The Rolling Stones, har den været et dominerende element i den vestlige populærmusik.
På dette fag skal vi spille både gammel og ny rock-musik, og herunder kommer vi til at arbejde med groove, riffs og sandsynligvis også improvisation.

Instrumenter: Trommer, bas, guitar, klaver, orgel, vokal og også gerne nogle blæsere

HVIS DU HAR SPØRGSMÅL  

Du er velkommen til at kontakte os på:
75678211

[email protected]

PRISER

Dobbeltværelser 4.400,-
Tremandsværelser (3 voksne) 4.000,-
Enkeltværelse med bad og toilet på værelset 4.900,-
Enkeltværelse med bad og toilet på gangen 4.400,-
Børn 14 – 17 år 2.400,-

Studerende under 30 år kan få 700 kr. i rabat mod fremvisning af studiekort.

TILMELDING

Tilmelding fra 1. oktober

Du skal være fyldt 14 år for at deltage i kurset. Når du tilmelder dig skal du angive hvilket instrument du spiller på, på begge hold. Det er vigtigt for at vi kan få de mest optimale holdsammensætninger. 

TILMELDING