Bæredygtighed på Uldum Højskole

På Uldum Højskole tager vi klimaudfordringerne alvorligt. Vi gør løbende en stor indsats for at fremme bæredygtigheden på Uldum Højskole. Vi sparer på strømmen, vi reducerer vores madspild og vi nedbringer vores varmeforbrug ved at udskifte vinduer og isolere bygningerne.

Herunder kan du læse lidt om de forskellige tiltag, som gør os mere bæredygtige:

Vi sparer på strømmen – og får bedre lys
– Solceller – vi har et solcelleanlæg, som producerer 40.000 Kw om året. Det svarer til 25 % af vores elforbrug. (billedet herover)
– Næsten hele skolen blive belyst af LED-pærer – det giver langt bedre lys og samtidig sparer det en masse strøm.
– Ventilationen i vores svømmehal og idrætssal er energitunge. Derfor har vi udskiftet begge fornyligt og dermed reduceret vores energiforbrug betragteligt.
– Pumper i vores svømmehallen, er udskiftet til lavenergi.

Vi holder varmen – og bruger mindre energi på det
– Vi har efterisoleret tagene på to elevfløje
– Vores varme kommer fra træflis via det lokale varmeværk
– Næsen hele skolen har fået nye vinduer. Der er blevet skiftet ikke mindre end 400 vinduer til nye lavenergivinduer.

Vi spiser godt  – og undgår madspild
– Vi sorterer vores affald og sender vores madaffald til virksomheden Daka. De laver vores madrester om til biogas, som bla. de århusianske busser kører på. Ved at genanvende madaffaldet sparer vi hvert år cirka 3700 kg CO2 om året.
– Vi har vegetartilbud og det benytter ca en fjerdedel af vores elever sig af.
– Vi har reduceret vores kødforbrug – bl.a. spiser vi en tredjedel mindre oksekød i dag end for 5 år siden.
– Vi er dyrker vores egne krydderurter og æbler
– 30 % af vores mad er økologisk

Og alt det andet vi gør…
– På vores to studieture for alle skolens elever har vi valgt rejsemål der kan nås med bus (Norge og Belgien)